Tietoa asunnonostoprosessista Turkissa

Turkin laissa on määrätty, että ulkomaalaisella on mahdollisuus hankkia maata Turkista. Tämä perustuu vastavuoroisuuden periaatteeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden maiden kansalaiset, joiden maasta turkkilaisilla on mahdollisuus ostaa maata, ovat oikeutettuja ostamaan maata samoin ehdoin Turkista.

Turkissa kiinteistönsiirto tapahtuu vain virallisessa Tapu toimistossa. Notaari ei ole oikeutettu tekemään ostoon liittyviä toimenpiteitä Turkissa.

Kaupanteon jälkeen kestää noin 3 kuukautta, että omistuskirja Tapu saapuu. Ensin paikallinen maanrekisteröintitoimisto (Tapu-toimisto) saa vahvistuksen armeijan yksiköltä, että kiinteistö ei sijaitse armeijan alueella tai jollakin historiallisesti merkittävällä alueella. Tämä on pelkkä vakiintunut tapa tai muodollisuus. Kun vahvistus on saapunut, niin Tapu saapuu yleisesti päivän aikana.

Tietoa asunnonostoprosessista Turkissa UUTTA: omistuskirja Tapun rekisteröinti vain päivässä

12 lokakuuta 2013 lähtien Turkin asuntokauppaan on tullut erittäin positiivinen muutos.

Omistuskirja Tapun rekisteröinti kestää vain 1 päivän, mikäli asunto on myyty aikaisemminkin ulkomaalaiselle ja lupa Izmirin armeijan osastolta on saatu.

Aikaisemmin kiinteistön tiedot ja ostajan tiedot ovat lähetetty Izmirin armeijan viranomaisille, jotta saataisiin virallinen vahvistus siitä, ettei kiinteistö sijaitse armeijan alueella. Tämä vaihe kesti aikaisemmin noin 3-4 kuukautta.

Tämä sääntö on nyt poistettu. 14.10.2013 lähtien kaikki eurooppalaiset voivat saada omistuskirja Tapun päivässä niin kuin turkkilaiset, mikäli samalta tontilta on myyty yksikkö eurooppalaiselle ja luva Izmirin armeijalta on saatu.

Izmirin armeijalta saadut luvat, jotka ovat haettu 5.5.2011 jälkeen, ovat voimassa uuden säännön kanssa.

Uusi sääntö on täysin turvallinen. Omistuskirjan hakuprosessi on nyt vain helpompi sekä nopeampi. Nyt eurooppalaisten prosessi on samanlainen kuin paikallistenkin.

Lisääntyvä liikenne Gazipasan lentokentällä sekä uusi Tapu sääntö helpottavat Alanyan asuntomarkkinoita suunnattomasti. Näiden kahden positiivisen tekijän ansiosta Alanyan kiinteistömarkkinoiden odotetaan kasvavan.

Jos olet ajatellut asunnonostoa Turkista, nyt on oiva aika siihen.

Ostosopimus

Kun olet tehnyt päätöksen ostaa unelmiesi asunnon Alanyasta, on aika viedä päätös loppuun ostosopimuksella. Sopimuksessa on kaikki tiedot ostajasta, myyjästä, ostettavasta asunnosta, hinnasta, maksuehdoista ja muista ehdoista. Sopimuksen teon yhteydessä maksetaan etukäteismaksu, jonka suuruus voi vaihdella asuntojen välillä.

Sopimuksen teon jälkeen teemme omistuskirjan hakuprosessin puolestasi. Kun kaikki paperiasiat ovat kunnossa, saamme Izmirin armeijan yksiköltä omistuskirjan, joka on siirretty sinun nimiisi.

Turkin laki vaatii, että valtion sertifioitu kääntäjä on paikalla Tapu-toimistolla. Tämä on sitä varten, että ymmärrät Tapun sisällön. On myös mahdollista antaa valtakirja toimistomme ekspertille, joka hoitaa koko prosessin puolestasi. Sinun täytyy olla läsnä vain notaarilla valtakirjan teon yhteydessä.

Ennen omistuskirjan saamista, kaikki verot ja Tapu-kulut täytyy olla maksettuina. Kiinteistövero ja siirtovero ovat noin 4 % asunnon nykyisestä arvosta.

Omistuskirjan saamisen jälkeen olet asunnon virallinen omistaja ja sinulla on kaikki oikeuden koskien ostamaasi asuntoa.

 

Turkissa käytävään kiinteistökauppaan tarvitaan vähintään seuraavat asiakirjat:

Ostaja:

  • 2 uutta passikuvaa
  • 2 kopiota voimassa olevasta passista
  • Nykyinen kotiosoite
  • Isän nimi / äidin nimi
  • Turkkilainen veronumero

Myyjä:

  • 1 uusi passikuva
  • 2 kopiota passista
  • Nykyinen osoite
  • Turkkilainen veronumero

 

Valtakirja

Säästääksemme aikaasi ja vaivaasi ehdotamme, että valtuutat Riviera Investin hoitamaan omistuskirja Tapun ja asumislupa Iskanin hakemisen, veden ja sähkön rekisteröinnin sekä puhelimen ja internetin hakemisen. Tämän voit tehdä Turkissa tehtävän valtakirjan avulla.

Turkkilainen veronumero

Turkkilaista veronumeroa haetaan paikalliselta verotoimistolta. Veronumeroa tarvitsee muun muassa pankkitilin aukaisemiseen, omistuskirja Tapun hakuun sekä moniin muihin virallisiin asioihin.

Jotta voit hakea turkkilaista veronumeroa, tarvitset passin, kopion passista, isän ja äidin nimen, osoitteen ja puhelinnumeron.

 

Pankkitilin aukaiseminen Turkkiin

Eurooppalaisena pankkitilin aukaiseminen Turkkiin on helppoa. Tarvitset pankkitilin aukaisemista varten passisi, turkkilaisen veronumeron ja virallisen todisteen osoitteestasi omassa maassasi. Tämä dokumentti voi olla esimerkiksi lasku, jossa näkyy nimesi ja osoitteesi tai palkkakuitti, jossa näkyy nämä tiedot.

 

Ostokulut

Kiinteistön siirron verot 4 % Tapussa näkyvästä arvosta 
Maan rekisteröintikulut n. 100 EUR
Tulkki 50 EUR
Kirjoitettu käännös omistuskirjasta           50 EUR
Maanjäristysvakuutus (DASK)    25 – 60 EUR
Riviera Investin palkkio (Tapu)                  180 EUR
Iskan (asumislupa) 550 – 2.500 EUR
Sähkön rekisteröinti 150 – 200 EUR
Veden rekisteröinti 20 – 150 EUR
Riviera Investin palkkio (Iskan) 125 – 275 EUR
Riviera Investin palkkio (Oleskelulupa) 75 EUR
Valtakirja (1 henkilö)  150 - 200 EUR
 

 

Yhteydenottolomake

Securty Code

Osoite

Kadıpaşa Mah, Hayate Hanım Cd. No:3/A, 07400 Alanya/Antalya
Turkki, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah, Hayate Hanım Cd. No:3/A, 07400 Alanya/Antalya

Copyright © Riviera Invest, all rights reserved. 2020 Sitemap

whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!