MATKUSTAMINEN TURKISSA

 

Antalyan maakunta on erittäin tärkeä turismin kannalta Turkissa. Antalyassa lomailevat niin ulkomaalaiset kuin turkklaisetkin. Antalyalla on 630 km rantaviivaa, ja se onkin yksi suurimmista houkuttimista alueella. Kaikki haluavat nauttia auringosta.

 

Antalyaan pääsee useilla eri kulkuvälineillä; lentokoneella, autolla, bussilla tai lautalla. Antalyassa on kansainvälinen lentokenttä ja suuri satama.

 

Autolla


Valtatiet Turkista Eurooppaan ovat hyvässä kunnossa. Myös Istanbulista Ankaraan johtava moottoritie on parantanut alueen tieverkostoa. Euroopasta Turkkiin ajettaessa, on kolme vaihtoehtoa; Trans European moottoritie, E80 ja E90. Paras vaihtoehto on E80 ajettaessa Antalyaan. Tiet ovat hyvin viitoitettuja ja perille on todella helppo löytää.

 

Junalla

 

Turkish State Railways tarjoaa hyvää palvelua raiteilla useimpiin isoihin kaupunkeihin Turkissa. Hinnat ovat edullisia ja junat viihtyisiä. Junissa on ravintolavaunu, lounge, makuuvaunut ja istumapaikkoja. Valitettavasti junissa ei ole useinkaan ilmastointia. Istanbuliin tulee junia mm. Itävallasta, Ranskasta, Sveitsistä, Bulgariasta, Saksasta, Kreikasta, Georgiasta, Iso-Britanniasta ja muista euroopan valtioista. Antalyaan matkustettaessa on Istanbulissa vaihdetaan junaa ja Konyasta Antalyaan matka taittuu bussilla.


Linja-autolla

 

Turkkiin pääsee useiden eri maiden linja-autoyhtiöillä. Autot ovat ilmastoituja ja mukavia. Tullessa esim. Euroopasta Istanbuliin on Antalyaan otettava jatkoyhteys Istanbulissa. Istanbulista Antalyaan linja-autoja kulkee n. puolen tunnin välein.


Lentokoneella


Yksi helpoimmista tavoista matkustaa Antalyan alueelle on varmasti lentokone. Antalyassa ja Gazipasassa on kansainväliset lentokentät. Jos et saa suoria lentoja Antalyaan, voit helposti matkustaa Istanbulin kautta. Istanbulista Antalyaan lentomatka kestää n. tunnin. Useimmilla lentoyhtiöillä sinun ei tarvitse kirjata matkatavaroita uudestaan Istanbulissa, vaan voit tehdä sen jo kotimaassasi.

 

Antalyan lentokentällä on matkustajille erittäin hyvät palvelut. Kentällä on useita ravintoloita ja taxfree-kauppoja. Kentältä voit helposti hankkia itsellesi kuljetuksen Antalyasta eteenpäin, tai vaikka vuokrata auton käyttöösi.

 

Heti lentokentän oven ulkopuolella on useita takseja. Useimmat kuljettajista puhuvat englantia, joten sinun on helppo selittää määränpääsi. Useimmat kuljetusyhtiöistä järjestävät edullisia kuljetuksia. Myös Riviera Invest hoitaa kuljetuspalvleita Antalya-Alanya ja Gazipasa-Alanya välillä.

 

Antalya Gazipaşa Airport on Alanyan lähin lentokenttä. Kenttä on vasta aloittanut toimintansa, ja ensimmäiset kansainväliset lennot lennettiin keväällä 2011. Kotimaan lentoja kentälle on tullut jo kesästä 2010 lähtien. Gazipasan lentokenttä sijaitsee n. 30 minuutin ajomatkan päässä Alanyan keskustasta.

 

Gazipasan lentokentälle lentää mm. Finnair kesäsesongin ajan ja Turkish Airlines ympäri vuoden.

 

Turkki, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah. Elmas Sok. No :31 Alparslan Apt.
whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!
whatsapp WHATSAPP CALL