TIVOLI

Alanyan tivoli tunnetaan nimellä Lunapark. Lunapark sijaitsee keskustan liepeillä, ja sinne pääsee helposti bussilla. Tivoli on paikallisten ja turistien suosima huvittelupaikka. Täällä riittää tekemistä kaiken ikäisille.

 

 

SAPADERE KANJONI

Heinä- elokuussa kesän ollessa kuumimmillaan on mukava keksiä jotain virkistävää. Sapadere Kanjoni sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Alanyasta. Kanjoni on raikkaan viileä paikka viettää aikaa kuumina päivinä. Vuosina 2007/2008 alueelle rakennettiin kävelyreittejä, jotta alueella olisi helpompi kulkea. Alueella voi uida vilvoittavassa purossa ja nauttia kalaravintolan herkuista. Alueella on useita pieniä vesiputouksia.

Kävelyreitti on 600 metriä pitkä ja sen päässä on upea vesiputous. Sapaderen kanjonissa vesi virtaa koko vuoden. Vesi kristallin kirkasta ja vain 12 asteista. Alueella on muutama pieni kauppa ja ravintola.

 

KEILAILU

Universal Bowling -keilahalli kerää radoilleinsa kaikki keilailua rakastavat Alanyalaiset. Keilahalli on ainoa koko Alanyan alueella. Ratoja on 8. Keilahallissa viihtyy niin nuoret kuin vanhemmatkin lomailijat. Keilahalli on avoinna ympäri vuoden, ja siellä voi myös järjestää syntymäpäiviä, kisailuja ja illanviettoja. Keilahalli sijaitsee Koctasin vieressä.

 

GO-KART

Koe hurjia hetkiä Alanyan vauhdikkaalla karting-radalla.

 

Alanya Park Go-kart koet vauhdin hurmaa, kuten aito Formula-1 kuski. Olit sitten aikuinen tai lapsi viihdyt varmasti näiden pienikokoisten vauhtihirmujen kyydissä. Karting on kovassa suosiossa Alanyassa. Tule viihtymään ja kokemaan vauhdikkaita hetkiä radoilla kaasu pohjassa tietenkin.

 

PARASAILING

Liitovarjoilu on hauskaa ja helppoa, ja sitä voi jokainen kokeilla. Voit nauttia upeista maisemista liidellen 100-300 metrin korkeudessa. Näet kaupunkiamme aivan uudesta näkökulmasta. Laitteet ovat turvallisia ja säännöllisesti tarkastettuja. Jos pidät vedestä voit halutessasi laskeutua mereen. Voit jopa kävellä meren pinnalla. Mukanasi on ammattitaitoiset avustajat ja luotettava kapteeni hyvin varustellun veneen kanssa.

 

SUKELTAMINEN ALANYASSA

Alanya on sijaintinsa ansiosta oiva sukelluskohde. Rannikko tarjoaa useita kohteita eri tasoisille sukeltajille. Vaikka Välimerta ei voi verrata Punaiseenmereen, on siellä silti runsaasti elämää. Alanyan edustalla on myös useita luolia eri tasoisille harrastajille.

Sukelluskohteita on laidasta laitaan. Useimmat ovat lähellä Alanyaa jakavan kallioniemekkeen ympärillä. Kallion suojassa elää useita kalalajeja ja mereneläviä. Kokeneimmille sukeltajille on tarjolla myös syviä kohteita. Alanyassa voi sukeltaa ympäri vuoden.

 

MAASTOPYÖRÄILY

Alanyassa on tarjolla useita aktiviteetteja. Pyöräily on yksi suosituimmista. Taurus-vuorten rinteillä on useita reittejä, ja korkein niistä ulottuu aina 3000 metrin korkeudelle. Matkan pituudella ei ole väliä, olit sitten perheesi kanssa pienellä retkellä tai valmistautumassa pyöräilykisoihin, nautit varmasti hetkistä upeissa maisemissa. Tiepinnat vaihtelevat sorateistä asfalttiin. Vuorilla on joissain kohdin myös haastavia polkuja vaativimmille pyöräilijöille.

 

DIM-JOKI

Dim-joki on suosittu lomanviettopaikka Alanyassa noin 20 minuutin ajomatkan päässä Alanyasta. Joen alajuoksulla on useita piknik-paikkoja ja viihtyisiä ravintoloita vesipuistoineen, joissa päivä kuluu siivillä. 

Faktat

 

 

DIM-JOKI

Dim-joki on suosittu lomanviettopaikka Alanyassa noin 20 minuutin ajomatkan päässä Alanyasta. Joen alajuoksulla on useita piknik-paikkoja ja viihtyisiä ravintoloita vesipuistoineen, joissa päivä kuluu siivillä. 

Ravintoloissa on mahdollisuus uida raikkaassa joessa, joka saa alkunsa vuoristosta sulaneesta vedestä. Useissa ravintoloissa on myös uima-altaat ja auringonottopaikat.

 • Joihinkin piknikpaikkoihin on ilmainen bussikuljetus Alanyasta.
 • Useimmissa ravintoloissa tarjotaan herkullista grillattua taimenta.
 • Joissain ravintoloissa on paljon rappusia, joten jos olet liikuntarajoitteinen, selvitä alueen puitteet etukäteen.

 

DIM LUOLA

Dim luola on yksi kauneimmista ja mielenkiintoisimmista luolista Turkissa. Luola on 357 metriä pitkä, ja sen päässä on pieni maanalainen järvi. 

 • Dim luola sijaitsee lähellä Kuzkaya kylää Dim-laaksossa 14 km Alanyasta.
 • Matka autolla taittuu noin puolessa tunnissa.
 • Luola on 357 metriä pitkä ja sen päässä on pieni maanalainen järvi.
 • Luola on paikoitellen vaikeakulkuinen, joten paikka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Huomioitavaa: luolaan on sisäänpääsymaksu.

 

GOLF

Belekin tuntee lähes jokainen golfia harrastava, sillä alue on tunnettu upeista kentistään. Belek sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä Antalyan lentokentästä. Alueella on myös useita historiallisesti tärkeitä nähtävyyksiä. Ympäristö on kaunista. Taustalla lumihuippuiset vuoret ja ympärillä upeat vehreät golfkentät. Alueen hotellien ja resorttien asukkaan ovat ensisijaisia asiakkaita, joten saatavuus on hyvä tarkistaa etukäteen.

Myös Alanyaan on suunnitteilla Golf-kenttä.

 

WATERPLANET - VESIPUISTO

Water Planet on yksi suurmmista vesipuistoista Turkissa. Vesipuisto sijaitsee kuvan kauniilla Okucalarin alueella aivan rannan tuntumassa.

 • Water planet sijaitsee 32 km Alanyasta.
 • Tarjolla useita vesiliukumäkiä, uima-altaita ja auringonottopaikkoja.
 • Alueella on ravintoloita ja kahviloita.
 • Huomioitavaa: sisäänpääsyyn ei sisälly benji-hyppy.

 

SEALANYA

Sealanya on suuri ja moderni akvaario. Seaalanyassa on delfinaario sekä akvaario. Delfinaariossa on näytöksiä joka päivä. Akvaariopuolella voit uida kalojen kanssa, mm. rauskujen kanssa.

Sealanya on yksi Euroopan suurimpia. Maailmassa on vain 3 suurempaa, kaksi Yhdysvalloissa ja yksi Japanissa. Alueella on 15 allasta, joista 6 on delfiinien käytössä sekä terapia käytössä liikuntarajoitteisille lapsille. Alueella on myös rausku-, hai- ja hyljeallas.

 • Sealanya sijaitsee Türklerissä n. 20 km Alanyasta länteen aivan päätien varrella.
 • Osa puistoa on moderni delfinaario. Kesyt delfiinit esittävät taitojaan turisteille koko sesongin ajan. 
 • Toinen osa on akvaariokäytössä, siellä voit tutustua merenelävien maailmaan.
 • Alueella on matkamuistomyymälä, kahvila ja baari. 
 • Maksut: sisäänpääsymaksu ja lisämaksu uinnista delfiinien kanssa.

 

TAURUS-VUORET

Taurus-vuoret jakavat Turkin Rivieran ja keski-Anatolian alueen. Kaksi korkeinta huippua yltää yli 2000 metriä meren pinnan yläpuolelle. Maasto tarjoaa useita aktiviteetteja: patikointia, vuorikiipeilyä ja luolia. Alueella on useita mielenkiintosia kyliä ravintoloineen ja piknikalueineen. Vuorille järjestetään myös Jeeppisafareja.

Taurus-vuoret ovat pääasiassa vanhaa merenpohjaa. Vuoret ovat saaneet muotonsa Afrikan ja Euroopan mantereiden liikkuessa lähemmäksi toisiaan.

Hiekkakivi on kulunut eroosion vaikutuksesta, ja alueella on useita vesiputouksia, maanalaisia järviä ja Aasian suurimpia luolia. 

 

LASKETTELU

50 km Antalyasta länteen sijaitsee Beydaglari vuoret kaikessa loistossaan. Korkeimmat huiput sijaitsevat jopa 6500 metriä merenpinnan yläpuolella. Vuorilla on mahdollista lasketella. Aamulla voit nauttia lumen viileydestä ja samana päivänä hiekkarannan kuumuudesta. Laskettelukeskuksessa on hiihtokoulu, ja tarvittavat välineet on mahdollista vuokrata paikanpäällä. Alueella on motelli, suksivuokraamo, supermarketti ja urheiluvälinekauppa. Salikentissä on muutama aloittelijoille ja lumilautailijoille sopiva rinne. Lunta on riittävästi, vaikka Välimeri sijaitsee aivan vieressä. Hiitokausi alueella on joulukuusta huhtikuuhun. Parhaimmillaan se on tammi-maaliskuussa.Salikent on suosittu, koska Antalyasta on sinne matkaa vain noin tunnin ajomatka.

 

TURKKILAISET KYLPYLÄT HAMAMIT

Turkkilaiset kylpylät (Hamamit) ovat yhdistelmä turkkilaista, roomalaista ja bysanttilaista kylpyläkulttuuria. Kylpylät ovat hyvin tärkeitä turkkilaisille. On esimerkiksi hyvin yleistä, että turkkilaiset menevät kylpylään läheisten ystäviensä kanssa puhdistautumaan erityisen kaavan mukaan. Alanyassa kylpylöitä on tarjolla runsaasti. Täältä löytyy niin perinteisiä että hieman vaativampaan makuun sopivia moderneja kylpylöitä.

Monissa kylpylöissä on perinteisen Hamamin lisäksi myös normaalit saunat, höyryhuoneet, porealtaat, sisäuima-altaat ja baarit. Kylpylässä saat kokovartalo hieronnan, ihonkuorinnan ja perusteellisen pesun. Sinun tehtäväksi jää vain nauttiminen ja rentoutuminen. Kokemus on uskomaton ja ihonkuorinta on hyväksi ruskettumisen kannalta.

 

Tässä on listattu vain osa Alanyan alueen nähtävyyksistä ja mahdollisista vapaa-ajan aktiviteeteistä. Lisää tietoa löydät internetistä ja matkaoppaista.

 

 

Turkki, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah. Elmas Sok. No :31 Alparslan Apt.
whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!
whatsapp WHATSAPP CALL