Alanyassa on monia kulttuuritapahtumia, joista usein turistit eivät ole lainkaan tietoisia. Esittelemme muutamia suosituimpia tapahtumia Alanayassa ja sen ympäristössä:


 
ALANYAN TAITEEN JA TURISMIN JUHLA / TURISMISESONGIN ALKAMISJUHLA
Alanyan turismin ja taiteen juhla avaa alueen turismikauden. Juhlaa vietetään toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa.

 

OBAN APPELSIINI FESTIVAALIT
Appelsiini festivaalia juhlitaan joka kesäkuu Alanyan Obassa, lähellä Alanyan keskustaa. Festivaaleilla on tarjolla paljon hyvää ruokaa ja juomaa, alueelta on hyvä mahdollisuus ostaa myös käsityöitä ja muita matkamuistoja. Festivaali huipentuu illan upeaan ilotulitukseen.

 

ASPENDOSIN KANSAINVÄLISET OOPPERA- JA BALETTIFESTIVAALIT
Aspendos kansainväliset ooppera- ja balettifestivaalit (turkiksi: Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali) järjestettiin ensimmäisen kerran 1994 Turkin valtion toimesta. Festivaaleilla esiintyy maailmanluokan tähtiä monista eri maista. Festivaaleja vietetään vuosittain kesä-heinäkuussa 2000-vuotta vanhassa Aspendoksen teatterissa. Teatteri on kuuluisin antiikkisista roomalaisista teattereista maailmassa.

Nykyään festivaalit pidetään uudessa amfiteatterissa, sillä vanha teatteri on suojeltu.

 

 

ALANYA JAZZ-FESTIVAALIT
Suositut Jazz-festivaalit vietetään Alanyassa aina syyskuussa. Festivaaleja vietetään Alanyan punaisella tornilla. Konsertit ovat ilmaisia ja avoinna kaikille.

 

ALANYAN KANSAINVÄLISET KULTTUURI- JA TAIDEFESTIVAALIT
Alanyan kansainväliset kulttuuri- ja taidefestivaalit vietetään aina lokakuun ensimmäisellä viikolla. Festivaalit ovat Alanyan suosituimmat.

 

KANSAINVÄLISET MAASTOPYÖRÄKILPAILUT
Kansainvälinet maastopyöräkilpailut pidetään usein lokakuun toisena sunnuntaina. Kilpailu alkaa Alanyan linnoituskukkulalta ja n. 7 km pitkä.

 

ALANYAN KANSAINVÄLINEN UINTIMARATOONI
Kilpailut pidetään lokakuussa muutamaa päivää ennen jokavuotista triathlonia. Kilpailussa on useita eri luokkia sekä naisille että miehille. Uintimatkaa on 5km ja reitti alkaa Kleopatran rannalta, kiertää linnoituskukkulan ja päättyy niemen toisella puolella sijaitsevaan satamaan. Ilmoittautua voi Alanyan Triathlon ja Tennis Clubilla.

 

ALANYA TRIATLON
Kilpailut pidetään loka-marraskuussa. Kilpailuun kuuluu 1,5 km uintimatka, 40 km pyöräilyosuus sekä 10 km juoksuosuus. Kilpailuun voi osallistua Alanyan Triathlon ja Tennis Clubilla.

 

KANSAINVÄLINEN KUVANVEISTOKONFERENSSI
Kansainvälinen kuvanveistokonferenssi pidettiin ensimmäisen kerran 2004 marraskuussa. Tapahtuma on jokavuotinen.

 

ALANYAN RANTALENTOPALLO-OTTELUT
Alanyassa järjestetään useita rantalentopallo-otteluita joka vuosi.

 

KÄSIPALLO-OTTELUT (RANNALLA)
N. 20 km päässä Alanyan keskustasta Mahmutlarissa järjestetään usein käsipallo-otteluita. Otteluita voi seurata ilman pääsymaksua. Rannalla on aurinkotuoleja ja patjoja vuokralla, ja siellä sijaitsee myös useita kahviloita. Alanyan ja Mahmutlarin välillä kulkee useita linja-autoja useasti päivässä.

 

 

CARETTA CARETTA


Joka vuosi Alanyan upeilla hiekkarannoilla voit päästä näkemään kun merikilpikonnat munivat rantahiekkaan. Kilpikonnat uivat tuhansia kilometrejä synnyinseuduilleen Alanyan rannikolla munimaan. Kilpikonnat munivat toukokuun lopulla, jolloin niitä on mahdollista nähdä rantahietikolla öisin. Heinäkuun loppupuolella munista kuoriutuu satoja pieniä Caretta Caretta kilpikonnan poikasia. Poikaset palaavat syntymärannalleen vasta 30 vuoden päästä. Kilpikonna munii 2-3 vuoden välein aina 60-70 vuotiaaksi asti.
Alanyan maanviljelysjärjestö ja Sinilippujärjestö (ALÇED) suojelevat rantoja ja munia. Kesäkuusta syyskuuhun rannoille on kiellettyä sytyttää avotulta ja ranoilla ei saa olla kissoja tai koiria.

 

Turkki, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah. Elmas Sok. No :31 Alparslan Apt.
whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!
whatsapp WHATSAPP CALL