Retkikohteita Alanyan lähistöllä

 

Jos olet Alanyassa pidemmän aikaa, saattaa myös pidemmät retket lähialueille tulla kysymykseen. Alanyan läheisyydessä on useita mielenkiintoisia kohteita. Olemme keränneet muutamia mielenkiintoisimpia vaihtoehtoja, jotka eivät todennäköisesti ole vielä turistien täyttämiä nähtävyyksiä.


Matkusta itään, joko linja-autolla tai omalla vuokra-autolla, Anamuriin Alanyan lähellä sijaitsevaan kylään ; Gazipasaan.
Itään vievä tie on upea, tie kiemurtelee jyrkillä rantakallioilla. Jokapuolella näkyy kauniita hiekkarantoja, Välimeri välkehtii vieressä.  Anamur ei ole tavanomainen turistialue, pääasiassa paikallinen väestö lomailee alueella. Rannat ovat pitkiä ja hienohiekkaisia, majoitus alueella on edullista. Anamurissa on paljon viihtyisä ja edullisia kalaravintoloita. Alueella on myös upea Mamuren linnoitus.

 

 

Gazipasa on erittäin luonnonkaunista aluetta. Gazipasan edustalla on n. 50 km rantaviivaa, josta puolet on upeaa hiekkarantaa. Taustalla kohoaa jylhät Taurus-vuoret. Vuorten rinteillä on useita vaellusreittejä. Gazipasa soveltuu erinomaisesti ulkoilmalomailuun. 

 

Jos matkustat länteen, suosittelemme käymään Olympuksessa ja Kasissa. Olympus sijaitsee n. 30 minuutin ajomatkan päässä Kemeristä ja n. 3-4 tunnin matkan päässä Alanyasta. Olympuksessa voit asua suosituissa puumajoissa. Olympus on tunnettu ikuisesta liekistään. Alueen maisemat ovat ainutlaatuisen kauniit.


Kas on tunnettu Turkissa upeista rantakallioistaan ja todella kristallinkirkkaista vesistä. Alue on uniikki sekoitus 2000 vuotta vanhoja kreikkalaisia raunioita ja viehättäviä valkoisia taloja. Kas on turkkilaisten salainen aarre, jonka mieluusti pitäisivät omanaan. Kas sijaitsee Antalyan ja Fethiyen puolessa välissä. Ajomatka Antalyasta Kasiin kestää n. 3,5 tuntia. Koska paikka on hyvin pieni, sitä ei vielä ole moni turisti löytänyt. Ota siis reitistä selvää etukäteen. Paikka on turkkilaisten suosima lomakohde.

 

Kasissa et törmää shoppaileviin turisteihin, äänekkäisiin katumyyjiin tai liikenteen meteliin. Kasissa voit uida kristallinkirkkaassa meressä, hyppiä kallioilta uimaan, nauttia auringosta ja vaellella idyllisessa keskustassa. Kylässä on myös useita hyviä ravintoloita.

 

 

Alanyan lähellä on myös kaksi näkemisen arvoista kohdetta, Akseki (sisämaassa) ja Oymapinar. Aksekissa sijaitsee yksi maailman suurimmista luolista (Cave Altınbeşik). Useimmat turistit eivät ole tietoisia luolasta ja ympäristö on aitoa anatolialaista Turkkia.

 

Aksekissa sijaitsee myös Oyma Pinar. Oyma Pinar on suuri tekojärvi, hieman Manavgatista pohjoiseen. Alue on todella rauhallista ja voit nauttia päivällistä useissa alueen kotiruokaravintoloissa. 

 

Jos et halua yöpyä retkillä, suosittelemme osallistumaan Alanyan moniin tapahtumiin ja festivaaleihin, tai voit kokeilla alueen useita aktiviteetteja.

Turkki, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah, Hayate Hanım Cd. No:3/A, 07400 Alanya/Antalya
whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!