Alanyan uusi kansainvälinen lentokenttä Gazipasassa on laajentanut toimintaansa. Muutoksen odotetaan vaikuttavan merkittävästi turismiin ja kiinteistömarkkinoihin alueella.

 

Lähempänä oleva kenttä ei houkuta pelkästään eurooppalaisia matkailijoita, vaan myös turkkilaisia lomailijoita Istanbulista ja Ankarasta. Kasvavien markkinoiden myötä aukeaa alueelle myös uusia työpaikkoja, mikä vaikuttaa positiivisesti alueen talouteen.

 

Markkinahinnat ovat nouseet siitä kun Gazipasan kentästä puhuttiin ensimmäisen kerran ja hintojen nousu jatkuu lentokentän aiheuttaman suosion kasvaessa.

 

 

The Airport brings investments to the sky!

 

Brittilehti The Telegraph, kuvailee ilmoitusta uudesta lentokentästä erittäin hyvinä uutisina Brittiläisille ja muillekin sijoittajille. Uutiset rohkaisivat jopa kahta sijoittajaa Englannista ja Irlannista sijoittamaan 100 milj. euroa golfkenttään alueella. Lisäksi alueelle on suunnitteilla useita viiden tähden hotelleja ja lauttayhteys Gazipasan, Kasin ja Kalkanin välille.

 

Alanyan uusi kansainvälinen lentokenttä Gazipasassa aiheuttaa luonnollisesti lisää myös kilpailua lentoyhtiöiden välillä. Suoria lentoja Euroopasta Gazipasaan on jo monesta maasta ja myös Finnair on aloittanut suorat lennot Helsinki-Gazipasa välille. Useimmat suomalaiset matkanjärjestäjätkin lentävät suoraan Gazipasaan.

 

Mikäli Alanyaan matkustaa Antalyan kentän kautta, on ajomatka Alanyaan noin 1,5 - 2 tuntia. Gazipasan kentältä ajomatka Alanyaan kestää vain 25 minuuttia.

 

Ulkomaalaisia asunnonomistajia Alanyassa on n. 13 000. Määrän odotetaan kasvavan huomattavasti kun lentokentän suosio leviää. Gazipasan lentokenttä tulee nostamaan alueen taloutta merkittävästi. Alueen kehittäjä pormestari Hasan Sipahioglu on saanut hanketta hyvin eteenpäin.

 

Gazipasa Airport

 

Myös alueen infrasturktuuria on parannettu. Alanyasta Gazipasaan vievä tie on ollut tietöiden alla heti lentokentän avauduttua kansainväliselle liikenteelle. Tietä on päällystetty uudestaan, katuvalojen määrää on lisätty, jalkakäytäviä on lisätty ja sähkökaapelit on kaivettu maan alle alueella. 

 

Alue alkaa muistuttamaan kuin mitä tahansa espanjalaista lomakohdetta ravintoloineen ja kauppoineen - ilman rikollisuutta! Tottakai töitä vielä riittää ja Gazipasan suosio on vasta alkuvaiheessa. Alueen kehittyminen ja suosion kasvu vie vielä useita vuosia.

 

13 000 ulkomaalaista asunnon omistajaa on lähes 10 % alueen väestöstä.

Turkki, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah. Elmas Sok. No :31 Alparslan Apt.
whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!
whatsapp WHATSAPP CALL