ALANYA

  • bolge9
  • bolge9

 

Alanyan kaupunki sijaitsee Antalyan maakunnassa n. 135 km Antalyasta itään. Vuonna 2014 Alanyan väkiluku oli noin 285 000 asukasta. Alanyasta itään sijaitsee Gazipasa ja länteen päin mentäessä Side. Alanyaa kutsutaan myös Turkin Rivieran helmeksi sen monen kilometrin pituisen hiekkarannan sekä kristallin kirkkaiden vesien vuoksi. Ilmasto Alanyassa on lempeä.

Alanya on niin turkkilaisten kuin muidenkin eurooppalaisten suosima lomakohde. Alanyasta löydät aktiviteetteja joka lähtöön aina vesiurheilusta vilkkaaseen yöelämään.

Alanyan ensimmäiset asukkaat olivat "Yorükkeja". He asuttivat aluetta jo ennen ajanlaskua, viljellen maata ja karjaa kasvattaen. Talvisin Yorükit asuivat rannikolla leudon ilmaston takia ja kesäisin he muuttivat Taurusvuorten viileille rinteille. Nykyään Alanyan pääelinkeino on turismi, ja alueella onkin useita hotelleja ja kauppoja.

Alanyan väestö on muuttunut paljon viimeisen 15 vuoden aikana. Nykyään alue on hyvin eurooppalaista ja monikulttuurista. Turismin myötä alueelle on muuttanut liikemiehiä Istanbulista ja Ankarasta hotellinomistajina. Myös paluumuutto muista maista on kiihtynty turismin myötä.

Alueen kehityttyä eurooppalaiset ovat alkaneet sijoittaa lomakoteihin Alanyassa. Eurooppalaisille on myyty Alanyasta yli 10.000 asuntoa, ja osa heistä on muuttanut alueelle pysyvästi.

Alanyan suosio on pitkälti sen laadukkaiden hotelleiden ja upeiden hiekkarantojen ansiota. Alanya on yksi suosituimpia matkakohteita Turkissa.

Vaikka alueella on paljon turismia, on kaupungin ilme silti hyvin viehättävää. Keskustassa ei ole suuria hotelleja aidattuine alueineen, vaan myös kaupungin kokonaisilme on otettu huomioon. Hotellit ovat 50-100 hengelle, ja ne ovat kauniisti sisustettuja.

Sukella Turkin historiaan, nauti kauniista luonnosta ja kulttuurista Alanyassa. Koe turkkilaista vieraanvaraisuutta parhaimmillaan.

Turkki, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah, Hayate Hanım Cd. No:3/A, 07400 Alanya/Antalya
whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!