Ensimmäinen lento Iranin Tehranista Gazipaşa-Alanya lentokentälle

Gazipaşa-Alanya lentokenttä on vastaanottanut ensimmäisen turkkilaisen lentoyhtiö Freebirdin lennon Iranin Tehranista. Tälä lennolla Freebird Airlines yhdistää Alanyan ja Tehranin Nowruz juhlapyhien ajaksi.

TAV Airports on vastaanottanut Alanyan Gazipasan lentokentälle ensimmäisen lennon Tehranista. Lennon operoi Freebird Airlines lentoyhtiö, joka on Istanbulista toimiva turkkilainen lentoyhtiö. Lento saapui Gazipasaan 18. maaliskuuta klo 12:20 ja lento otettiin vastaan vesikaarien saattelemana. Lennolla oli yhteensä 174 matkustajaa. Laskeutumisen jälken TAV Airports Gazipasan edustajat sekä Freebirdin edustajat ottivat matkustajat vastaan coktailtilaisuuden merkeissä.

TAV Gazipasan toimintojen varakoordinaattori Murat Şen toivoo lentojen määrän Gazipasan lentokentälle lisääntyvän. Tukeaksamme alueen kehittymistä jatkamme alueen markkinointia. TAV Airports on mielissään, kun saa aloittaa yhteistyön Freebird Airlinesin kanssa Gazipasa-Alanya lentokentällä. Freebird Airlines on 19. lentoyhtiö, joka aloittaa lennot kentällä. ”Me jatkamme työskentelyä laajentaaksemme Gazipasa-Alanya lentokentän verkostoa ja kehittääksemme matkailua.” kertoo Murat Şen.

Gazipasa-Alanya lentokentälle tekee tällä hetkellä maansisäisiä että kansainvälisiä lentoja yhteensä 19 lentoyhtiötä. Kohteita on 25. Vuonna 2015 kentälle tehtiin yhteensä 6 510 lentoa ja tarjottiin palveluita noin 915 000 matkustajalle.

 

”IRANILAISTEN MATKUSTAJIEN TÄRKEYS”

Alanyan kaupunginjohtaja Adem Murat Yücel kertoo, kuinka koko Alanya on iloinen saadessaan vierailijoita Iranista. ”Nyt kun Euroopan ja Venäjän talouden tilanne on hankala, täytyy meidän pitää vaihtoehdot avoinna. Keskitymme erityisesti Iraniin, Azerbaidžaniin ja Kazakstaniin. Iranin suurlähettilään vierailun jälkeen, päätti myös Turkki  tehdä vierailun Iranissa. Nyt keskustelumme alkaa tuottaa hedelmää. Iranista alkaa tulla enemmän lentoja Turkkiin” kertoo Adem Murat Yücel.

”Iranilaiset todella rakastavat Turkkia ja vuonna 2015 Turkissa vieraili yhteensä 1 7000 000 Iranin kansalaista. Ne uskomme, että tämä luku on mahdollista kaksinkertaistaa tai jopa kolminkertaistaa, mikäli Turkin ja Iranin ystävyyssuhde jatkuu vastaavanlaisena. Meidän tulisi nähdä iranilaiset meidän vierainamme eikä matkailijoina” tarkentaa Adem Mura Yücel.

 

”TIETOA TAV AIRPORTS LENTOKENTISTÄ”

TAV Airports on yksi maailman johtavista lentokenttäoperaattoreista. Yritys operoi Istanbulin Atatürkin, Ankaran Esenboğan, Izmirin Adnan Menderesin, Milasin Bodrumin ja Gazipasa-Alanyan kenttiä Turkissa. TAV Airports operoi myös kenttiä ulkomailla. Tbilisin ja Batumin kenttiä Goergiassa, Monastirin ja Enfidha-Hammametin kenttiä Tunisiassa, Skopjen ja Ohridin kenttiä Macedoniassa, Madinahin kenttää Saudi-Arabiassa ja Zagrebin kenttää Kroatiassa. TAV Airports on aktiivinen myös muilla lentokentän aloilla, kuten duty free liikeissä, ravintolapalveluissa, maapalveluissa, IT-palveluissa, turvallisuuspalveluissa sekä  operointipalveluissa. Lisäksi TAV Airports hoitaa duty free –liikkeitä, ravintolapalveluita sekä kaupallisia alueita Riikan lentokentällä Latviassa. TAV Airports yhdessä tytäryhtiöidensä kanssa tuotti palveluita 780 000 lennolle ja 102 miljoonalle matkustajalle vuonna 2015.

Yhteydenottolomake

Turkki, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah, Hayate Hanım Cd. No:3/A, 07400 Alanya/Antalya
whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!