Ei ole totta, että venäläiset ovat hylänneet Antalyan

Väite, jonka mukaan venäläiset myyvät nyt kiinteistöjään erittäin halvalla jättääkseen Antalyan on “Emlak Komisyoncuları Odası” kiinteistöalan liiton puheenjohtajan mukaan väärä: “Kiinteistömyynti venäläisille asiakkaille jatkuu niin kuin aikaisemminkin.”.

 

Emlak Komisyoncuları Odası järjestön puheenjohtaja Şeref Sağlamin mukaan venäläiset eivät ole myymässä asuntojaan halpaan hintaan hylätäkseen Antalyan, vaan kiinteistökauppa venäläisille jatkuu. Sağlamin mukaan venäläiset eivät myöskään ole ainoa asiakasryhmä, vaan ostajia tulee myös Kanadasta, Saksasta, Norjasta, Arabimaista, Hollanista, Suomesta sekä muualta Euroopasta. Turkki ei siis ole riippuvainen ainoastaan venäläisistä asiakkaista.

Sağlam kertoi Anadolu Ajansin toimittajalle tekemässään ilmoituksessa, että syitä kiinteistöalan taantumaan ovat muun muassa tonttien hinnat sekä korkeat asuntolainan korot.

Suosituimpia paikkoja kiinteistön ostoon ovat yleisesti lähellä merta olevat alueet kuten Konyaalti ja Lara. Ulkomaalaiset ostajat suosivat erityisesti matkailullisesti suosittuja alueita, kuten Alanyaa, Kemeriä, Sideä ja Boğazkentiä. Muutaman viime vuoden aikana ulkomalaaiset asunnon ostajat ovat myös kiinnostuneet kaupunkien keskustoista. Esimerkiksi Antalyan keskustassa asuntokauppa käy tällä hetkellä hyvin.

Sağlam kerostaa, että venäläiset ovat jatkaneet loma-asuntojen hankkimista Turkista. Kaikesta huolimatta Sağlam on myös kuullut spekulointia, jonka mukaan venäläiset myyvät asuntojaan puoleen hintaan, sillä Venäjä kutsuu heitä takaisin Venäjälle.

 

“OSTAMINEN EI OLE LASKENUT, VAAN KOROT NOUSSEET”

Ulkomaalaisten asuntomyynnissä on ollut nousua katsottaessa tammikuun ja helmikuun tilastoja. Myynnit tapahtuvat pääasiassa rakennusprojekteihin ja myynti hoituu rakennusyrityksien ulkomaan toimistoissa. Tämän vuoksi paikalliset välittäjät eivät ole kokeneet sen suurempaa muutosta. Turkkiin tulee myös matkailijoita, jotka lomansa aikana päättävätkin ostaa esimerkiksi loma-asunnon Alanyasta.

”Tänään myimme asunnon 450 000 liiralla. Asunnon arvo oli vielä viime vuonna 300 000 liiraa. Tonttien hinnan nousu vaikuttaa myös asuntojen hintoihin. Ostovoima ei siis ole itseasiassa laskenut, vaan hinnat ovat nousseet. Myös asuntolainojen korkeat korot vaikeuttavat tilannetta. Viimeisien vuosien 0,55 taso on noussut 1,20-1,30. Tämä on syynä siihen miksi moni asunnonostaja päättää odottaa.” kertoo Sağlam tiedotteesaan.

 

 “MATKAILUKAUDEN ALKAMINEN TUO ELOA MARKKINOIHIN”

Sağlam kertoo, että marraskuun alussa järjestetyt vaalit ja johtopuolueen valinta hallitukseen toi turvallisuuden tunnetta ja nopeutti myös kiinteistökauppaa. Myös huhtikuussa alkava matkailusesonki edistää kiinteistökauppaa.

Sağlamin mukaan myös ostajat voivat hyötyä tilanteesta: ”Ensimmäisten kesäkuussa järjestettyjen vaalien jälkeen kiinteistöjen hinnat laskivat epävakaan tilanteen vuoksi. Toisten marraskuussa järjestettyjen vaalien jälkeen hinnan lasku kuitenkin tasaantui. Nyt kun sesonki on alkamassa nousevat myös kiinteistöjen hinnat, sillä kysyntä kasvaa. Suosittelen nyt myös siis paikallisille sijoittajille sijotuksien tekemistä.”.

Yhteydenottolomake

Turkki, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah, Hayate Hanım Cd. No:3/A, 07400 Alanya/Antalya
whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!