Alanyan Kale kukkulan köysirataprojekti sai hyväksynnänAlanyan Kale kukkulan köysirataprojekti hyväksyttiin Antalyan ”metropolikunnan” kokouksessa. Köysirataprojekti on Alanyan kunnan hanke, jota on työstetty jo vuosia.

Alanyan kunnanjohtaja Murat Yücel selvitti kunnan kokouksen jälkeisessä tiedoksiannossaan, että köysirataprojektin sekä aurinkoenergiakeskuksen projektien pohjatyö on nyt valmis eikä projektien tiellä ole enää esteitä.

”Kaikki köysiradan suunnitelmat ovat valmiina ja odotamme vain hyväksyntää Ympäristö- ja kaupunkisuunnitteluministeriöltä. Siitä lähtien kun otimme tämän hankkeen vastuullemme, olemme tehneet töitä kaksi vuotta. Olemme ottaneet huomioon 18 julkisen istituution mielipiteet, tehneet rannikolla korjaustöitä, muuttaneet asemoiden paikkoja, huomioineet suojellut alueet sekä kuulleet Kulttuuri ja luonnonsuojelus lautakuntaa.”. kertoo kunnanjohtaja Yücel.

 

“SYITÄ KÖYSIRATAPROJEKTILLE”

Alanyan linnoitukselle kulkee vuosittain yhteensä 30 000 autoa. Linnoitus on yksi UNESCO:n Maailmanperintöluettelon kohteista ja jatkuvat pakokaasut ja autoista johtuva tärinä vaurioittavat linnoistuksen seiniä. Ennaltaehkäistäkseen linnoituksen vaurioitumista päätti Alanyan kunta aloittaa tämän köysirataprojektin, jollon autoliikenne linnoitukselle vähenee. Radan avulla myös yhä useammat matkailjat pääsevät ihailemaan upeaa linnoitusta.

Kale kukkulalla sijaitseva linnoitus on yksi Alanyan symboleista ja se sijaitsee Alanyan keskellä sijaitsevalla niemimaalla noin 250 metrin korkeudella merenpinnasta. Linnoituksen muurit ovat pituudeltaan 6,5 kilometriä ja muurien sisällä on asutusta. Alanyan linnoitus juontaa juurensa 1200-luvulta. Linnoitus oli Antalyan viime vuoden 3. suosituin matkailunähtävyys tuottaen peräti 2 338 511 liiraa pelkästään lipunmyynnistä 11 kuukauden aikana.

Yhteydenottolomake

Turkki, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah, Hayate Hanım Cd. No:3/A, 07400 Alanya/Antalya
whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!
whatsapp WHATSAPP CALL