Kiinteistöjen ja tonttien hinnat nousussa infrastruktuuriprojektien ansiosta

Istanbulin megaprojektit ja kaupungin uudistamisprojektit ovat nostattaneet Istanbulin kiinteistöjen ja tonttien hintoja huomattavasti. Kiinteistöjen yhteisarvo on 1,5 triljoonaa liiraa (500 biljoonaa dollaria).

Valmistuneilla ja rakenteilla olevilla projekteilla, kuten Kanal Istanbulilla, Yavuz Sultan Selim sillalla, Istanbulin 3. lentokentällä, Euraasian tunnelilla ja Marmaray rautatietunnelilla, on ollut suuri vaikutus kiinteistömarkkinoiden hintakehitykseen.

Tilastotiedon mukaan Istanbulin kiinteistöjen hinnat ovat tuplaantuneet viimeisen kolmen vuoden aikana saavuttaen 1,5 triljoonan arvon.

Asiantuntijoiden mukaan kiinteistöjen arvo nousi 665,6 biljoonasta 1,139 triljoonaan vuonna 2013 lukuunottamatta Bosborin rannan huviloita. Arvon nousuun syynä on erityisesti Istanbulin lukuisat projektit sekä kaupungin uudistamisprojektit.

Kaupungin uudistumisen myötä on markkinoille tullut yli 200 000 taloa aikaisempien 3,1 miljoonan talon rinnalle.

Asiantuntijoiden mukaan  kiinteistöjen hinnat ovat nousseet 71 % vuodesta 2013 vuoteen 2016. Syinä tähän ovat suuret rakennusprojektit, uudistusprojektit sekä uudistukset julkisissa liikennevälineissä ja tiestössä. Silivrin alueella nousu on ollut 91 % viimeisen 3 vuoden aikana erityisesti Kanal Istanbul projektin ansiosta.

Lisäksi Kadiköy nimisellä alueella kasvu on ollut 92 % samalla aikavälillä kaupungin uudistamisprojektien ansiosta.

Sultangaz, Başakşehir and Büyükçekmece alueet, jotka sijaitsevat Yavuz Sultan Selim sillalle johtavilla teillä, ovat olleet myös suuressa kasvussa. Sultangazissa kasvu on ollut 3 vuoden aikana 73 %, Başakşehirissä 88 % ja Büyükçekmecessä 85 %.

Maltepe Square projekti on johtanut kiinteistöjen hintojen kasvuun 96 % kolmen vuoden sisällä. Yenikapin Square projekti taas on nostattanut hintoja 97 % Fatih nimisellä alueella.

Nämä tilastotiedot ovat houkutelleet erityisesti asuntosijoittajia Istanbulin alueella ja yleisesti Turkissa.

Yhteydenottolomake

Turkki, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah, Hayate Hanım Cd. No:3/A, 07400 Alanya/Antalya
whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!